Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lekka pianka z marakują"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 141
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 182
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 141
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 182
Składniki
Zmielone ciastka wymieszaj z miękkim masłem. Wyłóż nimi prostokątną formę. Białka ubij z 10 dag cukru. Utrzyj żółtka z resztą cukru i połącz z serkiem. Ostrożnie połącz z pianą i proszkiem. Do masy dodaj 4-5 łyżek miąższu z marakui, bez pestek.
Masę wylej na spód z ciastek. Piecz w 170oC przez 40-50 minut pod przykryciem z folii (nie zrumieni się). Ostudzony sernik polej resztą miąższu marakui z pestkami. Schładzaj w lodówce.Źródło: Naj