Legumina z truskawkami

Legumina z truskawkami
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: rosse
Najlepsze ciasto truskawkowe jakie jadłam.Inne niż popularne ptasie mleczka,znam je od lat i robię w sezonie truskawkowym,a nawet zimą z mrożonymi truskawkami:)

Składniki

Przygotowanie

  1. W okrągłej większej blaszce ułożyć biszkopty okrągłe lub upiec biszkopt.Galaretkę rozpuścić we wrzątku(w upały w mniejszej ilości wody z przepisu na opak.),wystudzić.Żelatynę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody,wystudzić.Ubić śmietanę z cukrem i cukrem waniliowym(do smaku),dodać przestudzoną żelatynę i zmiksować ze śmietaną.

  2. Na biszkopt ułożyć truskawki całe,sporo.Śmietanę z żelatyną wylać szybko na biszkopt,żeby nie stężała.Włożyć do lodówki,żeby trochę się ścięło i wylać galaretkę na wierzch i znów do lodówki.

  3. Dla zainteresowanych,mogę podać przepis na biszkopt.

Komentarze do przepisu (4)

achart 02 lipca 2012
jutro mam zamiar wypróbować przepis, tylko nie wiem ilu % śmietana ma być??
rosse 03 lipca 2012
Może być 18%, ja ostatnio miałam 18% i 12% i wymieszałam obie i było ok:)pozdrawiam:)
achart 09 lipca 2012
zrobiłam, tyle że z jagodami, bardzo smaczne, szybkie i łatwe:) polecam i dziękuje:)pozdrawiam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki