Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Legumina cytrynowa"
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2533
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 131
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 274
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 427
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2533
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 131
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 274
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 427
Składniki
Cytryny dokładnie wyszorować szczoteczką w gorącej wodzie, a następnie ugotować je do miękkości.
Przetrzeć je przez sito lub zmiksować, utrzeć z cukrem, dodać 12 żółtek i ucierać do białości.
Z białek ubić pianę i wraz z mąką ziemniaczaną dodać ją do masy cytrynowej, mieszając ostrożnie.
Masę przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego.
Piec około kwadransa w temperaturze 170-180 stopni C.
Przepis Wincentyny Zawadzkiej
Podczas pieczenia należy kontrolować sytuację, bowiem zbyt długie pieczenie lub zbyt wysoka temperatura spowodują opadnięcie leguminy.Źródło: Życie na Gorąco Retro