Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Leczo z fasoli"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1249
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1249
Składniki
Pomidory przelej najpierw wrzątkiem, a potem zimną wodą. Zdejmij z nich skórkę, po czym przetrzyj przez sito.
Z umytej papryki wytnij gniazda nasienne. Pokrój ją w kostkę i podsmaż na mocno rozgrzanym oleju razem z poszatkowaną cebulą.
Po chwili dodaj oskrobane, pocięte w plastry marchewki, pietruszkę oraz drobno posiekaną czuszkę.
Zalej warzywa przecierem pomidorowym i dopraw solą oraz pieprzem.
Po około kwadransie dołóż białą i czerwoną fasolę odlaną z zalewy. Gotuj danie jeszcze kilka minut. Gotowe podawaj z pieczywem.Źródło: Kurier TV