Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie pachnie i jest przy tym bardzo smaczny. Doskonały na świąteczny stół. Zapach cynamonu rozchodzi się po całym domu. Przyprawy piernikowe nadają niezwykłego smaku. Moim zdaniem jest to piernik, który sprawdzi się nie tylko od święta.
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 262
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 25
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 262
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 25
Składniki
Miękką margarynę wraz z miodem i kakałem rozpuszczam. Studzę. Do wystudzonej masy dodaje po jednym jajku. miksuję. Dodaje mąkę pszenną, przyprawę do piernika, cynamon i proszek do pieczenia. Miksuję. Ciasto przelewam do okrągłej tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piekę około 45 minut w 180 stopniach. Studzę. Dekoruję cukrem pudrem.
Zapraszam do mojego bloga !