Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszy przepis to tak naprawdę przepis na babeczki, tylko takie płaskie - idealne do zdobienia ich wierzchu kremem. U mnie troszkę w innym wydaniu ;-) Poczęstujesz się? :-)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
SKŁADNIKI POWINNY BYĆ TEMPERATURZE POKOJOWEJ! Jajko roztrzepujemy widelcem, dodajemy masło, mleko i jogurt, mieszamy. W osobnym naczyniu mieszamy wszystkie suche składniki. Suche składniki mieszamy z mokrymi i krótko mieszamy widelcem, aż składniki się połączą. Ciasto przekładamy do 3/4 wysokości foremek i pieczemy w 180◦C przez ok. 20 minut.