Łabędzi puch;)

Łabędzi puch;)
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: magdus750
Delikatne ciasto kokosowe;)

Składniki

Przygotowanie

  1. Upiec biszkopt z 8 jaj,przekroić na pół.

  2. Czerstwe bułki namoczyć w 2 szklankach mleka.W garnku zagotować szklankę mleka ,wsypać kokos,cukier i cukier waniliowy.Do masy dodać namoczone, w miarę rozdrobnione bułki.Gotować na małym ogniu ok 10 min,aż budyń zgęstnieje.Ostudzić i utrzeć z kostką masła lub margaryny.Ponad połowę kremu rozsmarować na pierwszym biszkopcie,przykryć drugim i nałożyć pozostały krem.

  3. Masa na wierzch:

  4. Masło rozpuścić,dodać mleko,wiórki kokosowe i cukier.Rumienić na złoty kolor.Gdy wystygną nałożyć na wierzch ciasta.

Komentarze do przepisu (5)

panka 28 lutego 2012
Nigdy nie spotkałam się z takim kremem , muszę wypróbować . Pozdrawiam
pierozki2 28 lutego 2012
PYCHA
Konto usunięte 28 lutego 2012
Wygląda że tylko do schrupania i jak pisze Panka też nigdy nie spotkałam się z takim przepisem ciekawa sprawa:-)))
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki