Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam latem kilka słoiczków przecieru z czarnej porzeczki i tak mnie naszła ochota na połączenie kwaśnego z kruchym. Pomysł pycha tym bardziej że mam przepis na genialne ciasto kruche.
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 253
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 71
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 135
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 64
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 130
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 253
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 71
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 135
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 64
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 130
Składniki
Kruche: 300g mąki, 3łyżki cukru, jajo, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy oraz 200g masła zagniatamy bądź tak jak w moim przypadku użyłam robota planetarnego. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na około 20min.
Porzeczka: przecier porzeczkowy podgrzewamy do wyparowania nadmiaru soku, dodajemy cukier puder i na koniec żelatynę. odstawiamy do wystygnięcia.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy podsypując odrobiną mąki, ja użyłam blaszki 35/25 . Wykładamy przestudzony przecier porzeczkowy.
Kruszonka: masło, mąkę i cukier łączymy, przecieramy w dłoniach. Posypujemy wierzch ciasta. Pieczemy w 180 stopniach góra- dół ok 50 min.