Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kutia z pszenicą i bakaliami"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 517
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 270
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 517
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 270
Składniki
Pszenicę zalej wodą, odstaw na noc. Mak zalej wrzącym mlekiem, gotuj na wolnym ogniu ok. pół godziny. Dwukrotnie zmiel, ostudź. Pszenicę ugotuj do miękkości (możesz zmienić wodę).
Osącz, ostudź, połącz z makiem i miodem. Morele, rodzynki, skórkę pomarańczową, posiekane orzechy i migdały sparz. Osusz, wsyp do maku i pszenicy, połącz. Kutię schłodź.
Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie