Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kutia w jabłkach"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Mak płuczę, parzę i odcedzam. Mielę dwukrotnie. Pęczak gotuję, odcedzam. Orzechy i morele siekam. Do masy makowej daję kilka kropel esencji migdałowej, miód, cukier puder, rodzynki, orzechy, morele oraz pęczak. Mieszam.
Umytym jabłkom ścinam wierzchołki, środki wydrążam. Na spód daję 2 łyżeczki dżemu wiśniowego, a następnie masę makową. Jabłka układam na blaszce do pieczenia. Piekę 15–20 minut w 180oC. Czekolady ścieram na tarce. Posypuję wierzchy upieczonych jabłek.
Czas przygotowania 20 minut. Cena sztuki około 4,50 zł
<strong> Marta Druć, Sokółka</strong>Źródło: Rewia