Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5177
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 45
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5177
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 45
Składniki
Pęczak ugotuj i ostudź.
Mak przepłucz, zalej wrzącym mlekiem, po czym odstaw na 10 minut, osącz na sicie i przepuść 3 razy przez maszynkę do mięsa.
Tak samo namocz i odcedź bakalie. Większe owoce posiekaj razem z orzechami.
Połącz wszystkie przygotowane z częścią płatków migdałowych. Całość polej miodem i aromatem migdałowym. Wstaw na noc do lodówki.
Następnego dnia wymieszaj kutię i przełóż ją do ozdobnej miski. Wierzch posyp resztą płatków i udekoruj według uznania.Źródło: Kurier TV