Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 599
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 146
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 156
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 114
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 599
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 146
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 156
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 114
Składniki
Pszenicę moczymy 3 godziny, 2-3 razy zmieniając wodę. W ostatniej wodzie gotujemy do miękkości.
Mak zalewamy gorącym mlekiem, odstawiamy. Gdy przestygnie, dwukrotnie mielimy w maszynce do mięsa z najdrobniejszym sitkiem.
3. Figi kroimy w kostkę. Skórkę z pomarańczy i cytryny parzymy i kroimy w spiralki. Wszystkie mieszamy ze sobą, przyprawiamy miodem i ewentualnie kilkoma kroplami soku z cytryny. Dekorujemy skórką z cytrusów.
Wartość odżywcza jednej porcji 223 kcal Białko 6 g/Tłuszcz 7 g/Węglowodany 53 g
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji 1,20 złŹródło: Rewia