Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kuskus z buraczkami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 70
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 70
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Składniki
Kuskus wsyp do dużego naczynia, dopraw solą i pieprzem. Następnie zalej wrzątkiem (ok. 1 cm nad kaszą). Odstaw, poczekaj aż napęcznieje. Rozgnieć widelcem.
Wymieszaj oliwę z sokiem z limonki. Wlej do kuskusu, zamieszaj, w razie potrzeby jeszcze raz dopraw solą i pieprzem.
Liście szpinaku umyj i osusz. Marchewki oczyść i drobno pokrój. Wrzuć do osolonego wrzątku i ugotuj.
Burak obierz, pokrój na małe kawałki, połóż na sito i najpierw przelej wrzątkiem, a potem zimną wodą.
Orzeszki laskowe upraż na suchej patelni. Kuskus wymieszaj ze szpinakiem i marchewką. Rozłóż do miseczek. Do każdej porcji dodaj buraki, orzechy i pokruszony ser.
Czas przygotowania: 25 minut 360 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień