Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurki z duszonymi warzywami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Składniki
Kurki czyść, większe pokrój na mniejsze części, małe zostaw w całości. Masło stop na patelni, podsmaż kurki (aż płyn z nich odparuje). Cebule pokrój w krążki, czosnek posiekaj. Z bakłażana wytnij środki, resztę pokrój w kostkę.
Pomidory i papryki pokrój na kawałki. W rondlu rozgrzej olej, włóż warzywa, posyp przyprawami. Przykryj, duś na małym ogniu do miękkości. Dodaj kurki, wymieszaj, podgrzej. Skrop sosem sojowym, przypraw curry, kolendrą, oregano, kurkumą, solą i pieprzem.Źródło: Chwila dla Ciebie