Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobne i pożywne słodkości, będą świetne, gdy przyjdzie ochota na coś małego i słodkiego.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8516
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 192
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 427
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8516
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 192
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 427
Składniki
Płatki owsiane przesypać do miski, dodać do nich gorzkie kakao oraz bakalie (dodałam miks różnych bakalii, czyli: wiórki kokosowe, rodzynki, żurawinę, orzechy włoskie i laskowe). Do płatków z kakao o bakaliami dodać miód i masło orzechowe oraz dolać mleko. Wszystko zamieszać i odstawić na chwilę, na jakieś pięć minut, żeby płatki trochę zmiękły od mleka. Z przygotowanej słodkiej, owsianej masy formować, rolować kuleczki. Przygotowane kulki przechowywać w lodówce.