Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki w przygotowaniu deser z użyciem niewielu składników. Zapewniam, że dzieci oszaleją na punkcie tych smakowitych kulek.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w drobne kawałki. Zalewamy sokiem pomarańczowym i podgrzewamy na wolnym ogniu do czasu, aż utworzą mus. Do ciepłego musu jabłkowego dodajemy pokruszoną chałwę i dokładnie razem mieszamy. Studzimy. Masę łączymy z amarantusem, formujemy kuleczki i podajemy.