Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kulebiak z tuńczkiem"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 10
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 277
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 10
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 277
Składniki
Ciasto rozwiń, pozostaw przez 20–25 minut w pokojowej temperaturze, by rozmarzło. Szpinak przełóż na sitko, poczekaj, aż rozmarznie i ocieknie.
Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej masło. Zeszklij na nim cebulę oraz czosnek. Dołóż szpinak. Smaż razem 5 minut. Zdejmij z ognia. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Tuńczyka osącz z zalewy i rozdrobnij.
Rozmrożone ciasto rozwałkuj, lekko podsypując mąką. Uformuj podłużny owalny placek. Odetnij cienkie paski ciasta do dekoracji. Na placku rozsmaruj masę szpinakową. Rozłóż tuńczyka. Złóż na pół i mocno zlep. Kulebiak przenieś na przykrytą pergaminem blachę. Udekoruj odciętymi paseczkami ciasta. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Piecz przez 35–40 minut.Źródło: Tina