Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kulebiak z kiszoną kapustą"
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 542
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 423
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 542
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 423
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Składniki
Drożdże rozetrzyj z cukrem, mlekiem, kilkoma łyżkami mąki na jednolitą masę. Odstaw. Gdy zaczyn wyrośnie, wlej go do mąki, dodaj jajko, rozpuszczone masło, sól i wyrabiaj ciasto. Gdy będzie odstawać od ręki i odstaw w ciepłe miejsce, aż ciasto podwoi objętość.
Groch namocz na noc. Kapustę posiekaj, cebulę pokrój, usmaż, dodaj kapustę, przyprawy, groch, grzyby, duś około godziny.
Ciasto rozwałkuj, wykrój z niego trójkąt, połóż farsz, zawiń jak rogal. Posmaruj jajkiem, piecz 60 minut w temp. 180° C.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień