Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kulebiak. Tradycyjny kresowy przysmak"
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5915
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 89
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 58
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5915
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 89
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 58
Składniki
Ciasto: pokruszone drożdże zalej ciepłym mlekiem z cukrem. Gdy zaczną „pracować”, dodaj resztę składników i wyrób. Nakryj, zostaw w cieple, by rosło. Grzyby zalej wodą, namocz przez noc i ugotuj je w tej samej wodzie, osącz, posiekaj. Odciśniętą, pokrojoną kapustę przesmaż na oleju, dodaj grzyby i cebulę. Dopraw, dodaj posiekane jajka na twardo.
Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na prostokąt (skrawki zostaw), nakłuj. Umieść na nim farsz i zawiń brzegi. Uformuj podłużny kształt. Wierzch udekoruj niewykorzystanym ciastem, posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz w 180°C ok. 45 minut.Źródło: Świat kobiety