Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kulebiak rybny z grzybami i ryżem"
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 67
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 67
Składniki
Ciasto: zagnieć z pół łyżeczki soli. Schłodź. Farsz: kapustę odciśnij, posiekaj, ugotuj z przyprawami. Ryż ugotuj w osolonej wodzie.
Grzyby namocz. Odcedź, posiekaj, podsmaż na oleju z posiekaną cebulą. Kapustę, ryż, grzyby i pokrojoną rybę wymieszaj. Wlej białka, połącz, przypraw.
Ciasto podziel na dwie części (jedna nieco większa). Mniejszą rozwałkuj, wykrój kształt dużej ryby. Ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Rozsmaruj farsz, zostawiając wolne brzegi. Posmaruj je mlekiem.
Rozwałkuj drugi kawałek ciasta, przykryj farsz. Brzegi mocno zlep, dociśnij widelcem. W kulebiaku zrób kilka dziurek, wierzch posmaruj mlekiem. Piecz 20-25 min w 200°C.
Przepis przysłała Agnieszka Błaut z Jeżówki.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie