Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 351
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1290
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14743
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 351
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1290
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14743
Składniki
upiec biszkopt ciemny z 6 jajek
upiec biszkopt jasny z 3 jajek
MASA I: 2 czubate łyżki kawy rozpuszczalnej zalać 1 szklanka gorącej wody+ 3/4 szklanki cukru. W tym rozpuścić 1 mleczna i 1 gorzka czekolade. Jak masa wystygnie wlac 2 kieliszki wódki.
MASA II: Kremówke smietan fixy i cukier puder razem ubić.
przekroic ciemny biszkopt na pół. jedna czesc posmarować połowa masy smietankowej(II).Na to skruszyć jasny biszkopt i polać masa I, wyłożyć reszte masy II i przykryć drugą cześcią biszkoptu ciemnego.
wierzch polac polewa czekoladowa
Smacznego