Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, lekki, smaczny:)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 78
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 78
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Biszkopt -nie podaje przepisu, bo jest ich tu wystarczająco dużo. Budynie ugotować na Kubusiu dodając cukier. Przełożyć na bizkopt gdy jest jeszcze ciepły a na niego ułożyć biszkopty. Bite śmietany ubić na sztywno, dodać tężejącą galaretkę, rozpuszczoną w 2/3 ilości wody jaka jest podana na opakowaniu. Wyłożyć na biszkopty i posypać kolorowymi koralikami. Można też poukładać na wierzch świeże owoce w sezonie letnim i zalać galaretką.