Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 182
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 419
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 449
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 182
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 419
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 449
Składniki
Galaretka - Dzień przed przygotowaniem sernika każdy ze smaków galaretki rozpuścić w 300 ml gorącej wody i wlać do foremek do kostek i wstawić do zamrażalnika.
Biały ser skręcić. Zagotować mleko, troszkę niech przestygnie i wtedy dodać 3 łyżki żelatyny. Rozpuścić. W ten sposób mamy pewność, iż żelatyna nam się nie zważy. Następnie rozpuszczoną margarynę wymieszać z cukrem, dodać ser i dokładnie wymieszać robotem do momentu, gdy masa serowa będzie gładka. Na koniec dodać rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszać. Masę serową podzielić na dwie części do jednej dodać kakao.
Tortownicę o średnicy 25 cm wyłożyć biszkoptami, na wierzch wyłożyć białą masy serowej. Następnie wyłożyć kostki galaretek w niewielkich odstępach od siebie. Na koniec wyłożyć kakaową masę serową.
Wstawiamy do lodówki do schłodzenia. W międzyczasie rozpuszczamy galaretkę i studzimy. Na schłodzony ser układamy truskawki przekrojone na pól i zalewany chłodną tężejącą galaretką i wkładamy do lodówki by galaretka nam zastygła.
Rada: Jak widać na zdjęciu ja osobiście lubię robić mozaikę z mas serowych to zależy od naszego gustu, pomysłu i ile mamy czasu.