Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort dla miłośników szarlotki.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na 2 godziny. Jabłka obrać zetrzeć na tarce o dużych otworach, poddusić w osobnym garnku, dodać cukier poddusić. Na końcu dodać kisiel i zagotować.
Orzechy pokroić. W rondelku podgrzewać składniki masy orzechowej aż się połączą. Ciasto rozwałkować na 3 placki o średnicy 26 cm. Na jednym z krążków rozsmarować masę orzechową i wszystkie osobno upiec w piekarniku nagrzanym do 200 C. Piec ok 25 minut.
Wystudzone blaty przełożyć letnim nadzieniem jabłkowym, przykryć trzecim plackiem masą orzechową do góry. Czekoladę mleczną roztopić w kąpieli wodnej dodać 2 łyżki śmietanki i na orzechach zrobić kleksy. To samo zrobić z czekoladą gorzką. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Smacznego!