Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruchy placek z gruszkami"
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 539
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1333
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2138
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 2693
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 3019
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 539
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1333
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2138
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 2693
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 3019
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj szczyptę soli oraz masło. Dołóż cukier puder, cukier waniliowy oraz jajka. Zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i włóż do lodówki na 30 minut. Gruszki obierz, pokrój na cząstki, oczyść, drobno pokrój i skrop sokiem z cytryny. Kawałki gruszek wymieszaj z brązowym cukrem oraz miodem. Tortownicę wyłóż pergaminem. Oderwij 2/3 schłodzonego ciasta, cienko je rozwałkuj. Przygotowaną formę wylep plackiem.
Ciasto ponakłuwaj gęsto widelcem. Na kruchym spodzie rozłóż gruszkowe nadzienie. Pozostałe ciasto rozwałkuj. Z placka wytnij kwiatki. Ułóż je na wierzchu tarty. Wstaw ją do piekarnika rozgrzanego do temp. 225oC., piecz 10 minut. Potem zmniejsz temp. do 180oC i piecz 35 minut. Ew. oprósz cukrem pudrem.Źródło: Naj