Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Z mąki, margaryny, cukru pudru, mąki ziemniaczanej i żółtek zagniatam ciasto. Wylepiam nim foremkę. Pokrojoną pomarańczę i kandyzowane skórki wkładam do rondla, duszę, aż masa zgęstnieje. Miksuję, studzę, smaruję ciasto.
Jabłka obieram, kroję w kostkę, wkładam do rondla. Dodaję cukier, skórkę pomarańczową. Dusze, aż jabłka się rozpadną. Studzę i rozkładam na masie pomarańczowej
mąkę, wiórki kokosowe, cukier i margarynę rozścieram na grudki. Rozkładam na jabłkach. Piekę 50 minut w 180 st. C.