Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeże jagody z dodatkiem wiórków kokosowych na kruchym cieście to bardzo smaczne połączenie.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 127
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 127
Składniki
Miękką margarynę posiekać z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, następnie dodać żółtka jaj, cukier i dobrze wszystkie składniki zagnieść na gładką masę. 1/3 ciasta zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika, a pozostałe ciasto wyłożyć na dno blachy /24x40/, wyłożonej papierem do pieczenia.
Opłukane jagody wymieszać z cukrem waniliowym i wyłożyć na ciasto, oprószone delikatnie bułką tartą.
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, budyń i wiórki kokosowe. Wszystko delikatnie wymieszać i wyłożyć na jagody.
Na pianę zetrzeć na grubej tarce ciasto z zamrażalnika.
Tak przygotowane ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 185st.C i piec ok.50 minut. Górę ciasta można pod koniec pieczenia przykryć folią aluminiową, aby się nie spaliła. Życzę SMACZNEGO zajadania.