Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruche z jabłkami"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 104
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 78
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 104
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
Z mąki, zimnego masła, cukru pudru i żółtka zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na godzinę. Wylepić ciastem natłuszczoną i wysypaną mąką formę do tart.
Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Delikatnie ponacinać, skropić sokiem z cytryny i ułożyć na cieście.
Jajka zmiksować ze śmietaną i cukrem. Zalać jabłka. Piec w temperaturze 200°C przez około 30 minut.
ok. 100 minutŹródło: Twoje Imperium