Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kruche z cytryną i kokosem"
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 26
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23696
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20268
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 26
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23696
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20268
Składniki
Masło posiekaj nożem z mąką i cukrem, dodaj żółtko i wodę, zagnieć ciasto, uformuj kulę, włóż na godzinę do lodówki.
Ciasto wyjmij. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkuj na placek o grubości około 2 cm, wyłóż na papier, ponakłuwaj delikatnie widelcem.
Na placku ułóż osączone plastry ananasa, cieniutkie plasterki cytryny (sparzonej, ze skórką). Całość posyp wiórkami kokosowymi. Piecz 40 minut w temp. 180° C.
CZAS: około 1 godzinaŹródło: Dobry Tydzień