Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kruche tarteletki z kokosem"
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4973
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 34
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 78
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 53
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4973
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 34
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 78
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 53
Składniki
45 min • Porcja 260 kcal • Koszt sztuki 1,20 zł • Przepis na 9-10 sztuk
Herbatniki drobno mielę, mieszam z rozpuszczonym masłem. Masą napełniam foremki o śr. 10 cm, dociskając spód i boki. Wstawiam do lodówki na godz.
Robię krem: śmietankę ubijam, łączę ze zmielonymi waflami, migdałami i rozpuszczoną czekoladą. Napełniam tarteletki kremem.
Czekoladę białą rozpuszczam, lekko ostudzoną wylewam na krem. Obficie obsypuję wiórkami kokosowymi. Chłodzę tarteletki 2 godz. w lodówce, aż smaki dobrze się przegryzą.
Obłędne, lekkie, puszyste! Trochę jak kuleczki Rafaello. No i nie mogą się nie udać. Polecam! Anna Bratek z OpolaŹródło: Kobieta i życie