Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne kruche ciasteczka zanurzone w mlecznej czekoladzie.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 246
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 25
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13216
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 246
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 25
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13216
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy do niej pokrojone w kostkę masło, cukier puder, żółtka i proszek do pieczenia. Wyrabiamy ciasto.
Wyrobione ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm i wycinamy z niego serduszka. Ciastka wykładamy n blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C na złoty kolor. Ciastka po upieczeniu studzimy na kratce.
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Wystudzone ciastka zanurzamy do połowy w roztopionej czekoladzie i odkładamy na kratkę, żeby czekolada zastygła. Na każdym ciasteczku lukrowym pisakiem piszemy drukowane literki (u mnie nasze inicjały). Smacznego !!!