Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka doskonale prezentują się na talerzu i są bardzo smaczne.
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 67
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 74
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 67
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 74
Składniki
Mąkę, masło, żółtka, cukier puder i sól zagnieść na jednolitą masę.
Ciasto rozwałkować na grubość ok 3mm. Wykrawać literatką kółka. 5 kółek ułożyć tak ,żeby lekko nachodziło jedno na drugie. Posmarować złączenia rozkłóconym białkiem. Na krążki nałożyć marmoladę.
Zwinąć w rulonik.Przekroić na pół. Wychodzą dwie różyczki.
Różyczki poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rozchylić lekko płatki. Piec ok. 15 min w 170 stopniach. Gdy wystygną można posypać cukrem pudrem.