Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i smaczne
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Mąkę posiekać nożem z margaryną , cukrem i proszkiem do pieczenia zrobić wgłębienie wbić jedno jajko i 2 żółtka dodać jogurt i olejek wszystko razem zagnieść na gładkie ciasto:rozwałkować i pokroić na małe kwadraty na środku każdego ułożyć porcje dżemu złożyć w trójkąt zlepić brzegi i uformować rogaliki ułożyć na blachę posmarowaną tłuszczem po wierzchu posmarować rozbełtanym jajkiem i piec ok 15-20 minut w 200 stopniach.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.Życzę smacznego.