Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruche łamańce z miodowo-bakaliowym makiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Ciasto: zagnieć. Ufor muj kulę, włóż na 30 minut do lodówki. Z ciasta zrób cienkie wałeczki, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 15 minut w temp. 180°C.
Masa: mak gotuj z mlekiem ok. 30 minut. Odcedź, dwukrotnie zmiel.
Dodaj miód i posiekane bakalie, wsyp cukier waniliowy, utrzyj. Masę przełóż do naczynia, wetknij w nią łamańce. Udekoruj bakaliami.Źródło: Chwila dla Ciebie