Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość mocny kakaowy smak zadowoli każdego.
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 23
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23694
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20263
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 23
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23694
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20263
Składniki
Wychodzi kilkadziesiąt sporych ciastek. Mąkę przesiać z kakao i proszkiem. Masło utrzeć z cukrami na puch, dodać jajko i miksować do połączenia. Stopniowo dodawać mąkę. Ciasto zawinąć w folię przezroczystą i schłodzić w lodówce kilka godzin. Potem rozwałkować na grubość ok 1-1,5 cm i wykrawać dowolne wzorki.
Piec na blaszce wyłożonej papierem ok. 20 -25 minut w 160 C. Ciastek nie układać zbyt blisko siebie ponieważ rosną. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem z wanilią.