Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników kruchego ciasta , niekoniecznie ze śliwkami. Smakuje wybornie i ma wielu zwolennków Smacznego
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 214
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1702
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 144
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 559
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 214
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1702
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 144
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 559
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto, dodając 1 całe jajko i trzy żółtka. Pozostałe białka zostawić do ubicia ze szklanką cukru. Ja siekam składniki nożem a potem szybko wyrabiam.
Wysmarować formę tłuszczem, wysypać mąką i wyłożyć ciasto. Na cieście układamy owoce. Ubijamy białka ze szklanką cukru i wykładamy na śliwki. Następnie robimy kruszonkę i posypujemy nim ciasto. Piec w temperaturze 180 st około 50 min.