Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na świeże truskawki w sam raz, dlatego dziś smaczne, kruche ciasto z truskawkami.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32782
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 538
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7791
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32782
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 538
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7791
Składniki
Piana z białek Białka z pięciu jaj ok. szklanka cukru kryształ -ubić. Mąką połączyć z proszkiem do pieczenia, margaryną i smalcem (posiekać). Dodać żółtka i zagnieść ciasto. 2/3 ciasta wyłożyć na blaszkę, pozostałą część schłodzić w zamrażarce. Na ciasto wyłożyć truskawki, polać ubitą pianą z białek. Na wierzch zetrzeć schłodzone ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni ok 60 min.