Kruche ciasto z rabarbarem

Kruche ciasto z rabarbarem
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Sezon na rabarbar się zaczyna wiec zapraszam po przepis na kruche ciasto z rabarbarem .

Składniki

  • mąka pszenna 450 3 szkl
  • cukier 1 szkl
  • w temperaturze pokojowej margaryna do pieczenia lub masło 150 gr
  • 2jajka
  • śmietana 18 %2 łyżki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • rabarbar 0,5 kg
  • cukier do rabarbaru 2 łyżki
  • cukier waniliowy do rabarbaru
  • cukier puder do posypania ciasta

Przygotowanie

  1. ż podanych składników zagniatam kruche ciasto które dzielę na 2 części jedną polowe wykładam do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia ,a drogą do zamrażarki te ciast wyłożone w tortownicy wstawiam do lodówki na czas gdy 2 część sie przymrozi .

  2. Rabarbar myję obieram ze skórki kroję w małe kawałki zasypuję 2 łyżkami cukru i cukrem waniliowym .

  3. Na ciasto w tortownicy wykładam rabarbar i ścieram 2 część ciasta można również rozwałkować ciasto bez mrożenia gdy nam się śpieszy. blaszka 28 cm czas pieczenia 30 minut w 200 stopniach na środkowej półce z termo obiegiem ,ciasto po wyjęciu posypuję cukrem pudrem

  4. Po ostygnięciu ciasto kroję i zajadam z ulubioną kawą lub herbatką życzę smacznego i zapraszam po dokładne wykonanie na film poniżej

Komentarze do przepisu (2)

Nevermore 15 maja
Fajne ciacho :)
Dziekuję
Składniki
  • mąka pszenna 450 3 szkl
  • cukier 1 szkl
  • w temperaturze pokojowej margaryna do pieczenia lub masło 150 gr
  • 2jajka
  • śmietana 18 %2 łyżki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • rabarbar 0,5 kg
  • cukier do rabarbaru 2 łyżki
  • cukier waniliowy do rabarbaru
  • cukier puder do posypania ciasta
Składniki