Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kruche ciasto z owocami to genialna propozycja dla wszystkich, którzy cenią sobie tradycyjne ciasta i wyraziste smaki deserów! W naszym przepisie na to proste i szybkie w przygotowaniu kruche ciasto, do wypełnienia podstawy użyliśmy różnych rodzajów owoców - dwukolorowe porzeczki, maliny i poziomki genialnie orzeźwiają i są niezwykle soczyste, dzięki czemu całość nie będzie sucha! Całość kruchego ciasta z owocami zwieńczono klasyczną bezą, która dodatkowo dodaje pysznego, słodkiego posmaku i sprawia, że ciasto jest bardziej zwarte. To idealny przepis dla wszystkich, którzy uwielbiają domowe ciasta, a nie chcą spędzać długich godzin w kuchni. Poznajcie nasz przepis na kruche ciasto z owocami i bezą!
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Składniki
Przygotować ciasto – żółtka oddzielić od białek, białka odstawić. Wymieszać mąkę, pokrojone w kostkę masło, żółtka i cukier puder i szybko zagnieść ciasto, uformować kulę, zawinąć w folię, schłodzić w lodówce co najmniej 30 minut.
Gdy ciasto się chłodzi przygotować farsz – owoce wrzucić na patelnię i zagotować, wsypać kisiel, dokładnie wymieszać, aż do zgęstnienia, odstawić.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni, schłodzonym ciastem wyłożyć formę, dokładnie dociskając brzegi. Podpiec spód w piekarniku do uzyskania złotego koloru przez 10-15 minut.
Przygotować bezę – białka ubić na sztywno, dodać cukier, miksować do uzyskania białej, błyszczącej piany.
Wyciągnąć ciasto z piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 160 stopni. Na podpieczony spód wyłożyć owoce, na wierzch wylać ubitą pianę z białek, piec aż beza będzie krucha około 30-35 minut, wystudzić.