Kruche ciasto z Nutellą

Kruche ciasto z Nutellą
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Przygotujecie je bardzo szybko, a potem zjecie z prawdziwą przyjemnością.

Składniki

  • Mąka pszenna 1,5 szklanki
  • Cukier 1/4 szklanki
  • Jajko 1 szt.
  • Żółtka 2 szt.
  • Margaryna do pieczenia 1/3 kostki
  • Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • Nutella 5 łyżek
  • Migdały lub orzechy do posypania wierzchu

Przygotowanie

  1. Mąkę, proszek, cukier, margarynę, jajko i żółtka posiekać.

  2. Zagnieść szybko ciasto, a następnie rozwałkować i wyłożyć nim dno natłuszczonej i posypanej mąką tortownicy o średnicy około 26 cm.

  3. Piec przez 30 minut w temperaturze około 190 stopni Celsjusza.

  4. Po upieczeniu ciasto ostrożnie wyjąć z tortownicy, pozostawić do wystudzenia, posmarować Nutellą i posypać orzechami lub migdałami.

Komentarze do przepisu (1)

Maudie 14 listopada 2020
Szybkie i pyszne ciacho :)
Składniki
  • Mąka pszenna 1,5 szklanki
  • Cukier 1/4 szklanki
  • Jajko 1 szt.
  • Żółtka 2 szt.
  • Margaryna do pieczenia 1/3 kostki
  • Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • Nutella 5 łyżek
  • Migdały lub orzechy do posypania wierzchu
Składniki