Kruche ciasto z malinami pod bezową pierzynką

Kruche ciasto z malinami pod bezową pierzynką
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: monialubi
Kruche ciasto z dodatkiem wiórków kokosowych przykryte malinami i chrupiącą bezą.

Składniki

  • 300g mąki
  • 200g masła
  • 100g cukru
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • 150g wiórków kokosowych
  • 500g malin
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 300g świeżo startego kokosa (na dużych oczkach)
  • 5 białek
  • 150g drobnego cukru

Przygotowanie

  1. Mąkę, masło, cukier, sól, jajka i wiórki kokosowe zagnieść. Odłożyć na 15-20 minut do lodówki.

  2. Piekarnik nagrzać do 190 stopni, prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia.

  3. Schłodzone ciasto rozłożyć równomiernie w formie, wyciągając niewielki brzeg. Na wierzchu ułożyć maliny, posypać cukrem pudrem i grubo startym kokosem. Wstawić do piekarnika i piec 20 minut.

  4. Podczas pieczenia ubić na sztywno białka z drobnym cukrem. Wyjąć podpieczone ciasto z piekarnika i rozłożyć na nim ubite białka. Piec kolejne 10 minut.

Komentarze do przepisu (2)

Docherro 20 lipca 2016
Pyszne ciasto:)
GREGORHSPEED 20 lipca 2016
Mniam <3
Składniki
  • 300g mąki
  • 200g masła
  • 100g cukru
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • 150g wiórków kokosowych
  • 500g malin
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 300g świeżo startego kokosa (na dużych oczkach)
  • 5 białek
  • 150g drobnego cukru
Składniki