Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto kruche z jabłkami i kokosową pianką to świetna propozycja na szybki smakołyk do herbaty.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Ciasto; Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wsypujemy do miski, dodajemy masło i żółtka i szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części. Jedną część wykładamy na blaszkę 33 x 20 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Jabłka obieramy i kroimy w ósemki. Wykładamy na ciasto.
Pianka; Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier. Następnie wsypujemy proszek budyniowy i misujemy do połączenia się składników. Następnie stróżką wlewamy olej cały czas miksując. Na koniec wsypujemy wiórka kokosowe i delikatnie mieszamy łyżką. Wykładamy piankę na jabłka. Na wierzch układamy drugą część ciasta. Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)