Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
robilam to ciasto z jagodami,truskawkami i czerwonymi porzeczkami,kazde bylo pyszne,polecam serdecznie;)
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 65
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3314
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 65
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3314
Składniki
z maki,margaryny,proszku,cukru pudru i 5 zoltek wyrabiamy szybko ciasto i dzielimy 60% do 40%. wkladamy w woreczki foliowe lub folie aluminiowa i wkladamy do zamrazarki na 2-3godz.
po wyjeciu wieksza czesc ciasta scieramy na blache wylozona papierem lub posmarowana margaryna i wysypana bulka tarta na tarce jarzynowej i podpiekamy ok 20min 180st.
w tym czasie ubijamy bialka ze szczypta soli. gdy beda sztywne wsypujemy powoli cukry a nastepnie oba budynie. Na samym koncu dolewamy oliwe cienkim strumieniem. mase wylewamy na ostudzony spod,dajemy owoce i na to pozostala czesc ciasta. mozna zetrzec lub zrobic kruszonke;) pieczemy ok 30-40min do zrumienienia w 180st. ciasto jest naprawde pyszne i zawsze sie udaje;)