Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te drobne i bardzo kruche ciasteczka zrobiłam przez przypadek. Ciastka wyszły bardzo kruche i delikatne. Polecam
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 70
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2276
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 270
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1628
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 70
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2276
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 270
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1628
Składniki
Wszystkie składniki wsypuję do malaksera i ucierając dodaję najpierw żółtka, następnie masło pokrojone na kawałki a na końcu pokruszona chałwę. Ciasto powinno być dość luźnej konsystencji. Masę przekładam do maszynki z odpowiednią końcówką- rzecz gustu- i wyciskam na blachę niewielkie ciasteczka. Piekarnik nagrzewam do 200'C i wstawiam ciasteczka na około 10 minut. Wyjmuję, gorące przekładam na deskę i od razu posypuję cukrem pudrem.