Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kruche, maślane ciasteczka z maszynki. Ciasteczka są bardzo smaczne, a ich przygotowanie łatwe i przyjemne. Smacznego! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 53
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 97
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 124
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 53
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 97
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 124
Składniki
• Miksujemy masło na białą puszystą masę • Następnie dodajemy cukier i ucieramy dalej • Kolejno dodajemy żółtka i sól ciągle miksując, na końcu wsypujemy mąkę
• Gotowe ciasto przekładamy do maszynki cukierniczej (szpryca cukiernicza) i wyciskamy na blachę do pieczenia (1-2 kliknięcia maszynki) • Ciasteczka pieczemy w 180 stopniach przez około 12-13 minut • Do ciasta na ciasteczka możemy też dodać rożne aromaty