Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo kruche ciasteczka pieczone z marmoladą. Ciasteczka nie tylko na święta.Dzieci je uwielbiają.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 334
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 9
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 486
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 334
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 9
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 486
Składniki
Zmiksować żółtka z cukrem i margaryną. Przesiać do tego mąkę z proszkiem i wyrobić ręką.Podzielić na trzy części, zafoliować i schłodzić. Wałkować ( lepiej wałkuje się, jak nie jest mocno schłodzone) i wykrawać literatką ciasteczka. Jedno całe a drugie z dziurkę (naparstkiem). Na całe nałożyć pół łyżeczki marmolady, na środek i przykryć ciastkiem z dziurką. Lekko boki docisnąć.
Smarować białkiem (pędzelkiem), posypać brązowym cukrem.
Układać na wysmarowanej blaszce.
Piec ok.12-15 min. w 175 *. Czas pieczenia zależy od wielkości i grubości ciasteczek, oraz przede wszystkim pieca.