Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kruchutkie ciasteczka z dżemem. Ja użyłam morelowego, ale może być inny. Z podanych składników wyszło mi 27 już gotowych złożonych ciastek.
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2651
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 326
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 145
Polecam.
Odsłon: 202
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3338
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2651
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 326
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 145
Polecam.
Odsłon: 202
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3338
Składniki
z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto, owijamy je folią i wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. (ciasto można sobie przygotować dzień wcześniej)
Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok 3-4 mm, formą do ciastek w kształcie jajka wycinamy. W połowie ciastek wycinamy dziurkę nakrętką od butelki.
Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej pergaminem i pieczemy w 190 stopniach 10-12 minut do lekkiego zrumienienia.
Ciasteczka z wyciętą dziurką oprószamy cukrem pudrem, ciasteczka pełne smarujemy cienko dżemem. Na ciastka z dżemem nakładamy ciasteczka z dziurką