Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie do zrobienia kruche ciasteczka. Wyśmienite do kawy lub herbaty. Można je zrobić również z orzechami włoskimi lub pecan, ja w tym przepisie wykorzystałam orzechy włoskie. Pięknie zapakowane, możecie sprezentować je swoim bliskim. Smacznego!
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 128
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 312
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 350
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13148
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 84
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 128
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 312
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 350
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13148
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 84
Składniki
Do miski przesiać make i dodać do niej pozostałe składniki. Całość wyrobić na gładkie, spójne ciasto. Wyrobione ciasto przełożyć do woreczka spożywczego i włożyć do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie ciasto wyjąc z lodówki i podzielić na mniej więcej równe porcje. Z każdej części ciasta zrolować wałek i uformować go na kształt rogalika. Uformowane w ten sposób ciasteczka ułożyć na tacy do pieczenia wyłożonej pergaminem.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. C. Grzanie góra – dół, przez 15 – 20 minut. Upieczone wystudzić na kratce i posypać cukrem pudrem. Smacznego!