Kruche ciasteczka maślane

Kruche ciasteczka maślane
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Mole3
Coś małego, coś pysznego, coś chrupiącego - wspaniałe drobiazgi. :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Miękkie masło (może być też margaryna, ale nieco zmienia smak) ubić mikserem przez 2-3 minuty. Dodać cukry i ubijać na puch przez kilka minut. Dodać zółtka i ubijać do ich połączenia z masą. Następnie dodać mąki i sól i na wolnych obrotach wymieszać na ciasto.

  2. Ciastem napełniać szprycę do ozdabiania i wyciskać na blachę gwiazdki lub inne kształty.

  3. Piec do zrumienienia w temp. 140 stopni (termoobieg). Jeśli ciastka będą się rozlewać, należy dosypać do ciasta mąki.

  4. Doskonałe do różnego rodzaju koktajli owocowych. Smacznego chrupiącego. :)

Komentarze do przepisu (9)

annawk 14 lipca 2010
wyglądają kozacko :)
kibi87 14 lipca 2010
jak z cukierenki, muszę zrobić:)
Mole3 14 lipca 2010
Polecam - są banalne w wykonaniu, a smakują wybornie. Pozdrawiam.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki