Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na święta robię różne ciasteczka,zwłaszcza dla najmłodszych członków naszej rodziny.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Mąki przesiać na blat. Dodać tłuszcze i pozostałe składniki. Siekać nożem a następnie wyrobić gładkie, mięciutkie ciasto. Podzielić na dwie części. Do jednej dodać 1 łyżeczkę kakao i chwilę je wyrabiać. Każdą część owinąć folią i włożyć do lodówki na dwie godziny. Następnie odrywać po małym kawałku ciasta (wielkości orzecha laskowego) . Uformować w dłoniach kulkę a następnie ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przy pomocy widelca- spłaszczać każdą kulkę nadając im okrągły kształt. Piec w temperaturze 180 stopni do zezłocenia. Zimne ciastka oprószyć przy pomocy sitka cukrem pudrem. Można przechowywać w zamkniętym pojemniku przez 2-3 tygodnie.